Saturday, March 1, 2014

Voittounet

Oletko koskaan nähnyt unta siitä, että voitat suuren summan rahaa? Miten käytit sen unessasi? Vai oletko kuten minä: näet toisinaan unia siitä, kuinka löydät aluksi kolikon, sitten toisen, sitten suuremman, sitten pienen setelin ja lopulta jo satasia tai viisihunttisia? Tällaiset unet osaavat tuoda mukavaa vaihtelua tavanomaiseen uneksimiseen, mutta toisaalta ne osaavat turhauttaakin melkoisesti.

Muistan, kuinka näin vuosia sitten unta jalkapallo-ottelusta, joka oli määrä pelata seuraavana päivänä. Näin unessani tämän kahden lontoolaisjoukkueen paikallisen välienselvittelyn päättyvän kotijoukkueen 3-0-voittoon. Pelasin tietysti seuraavana päivänä pitkävetoa ja kotijoukkueen voittoa, sillä eihän untaan vastaan voi pelata. Alitajunta kuitenkin törmäsi todellisuuden kanssa suhteellisen rajusti, kun peli lopulta päättyi vierasjoukkueen voittoon. Ja kyllä, pelin lopputulos oli 0-3.

Pitäisikö unet ymmärtää veikkaamisen ja uhkapelien suhteen päinvastaisella tavalla? Tulisiko yllä mainitsemani esimerkin kohdalla veikata aina vastakkaista tulosta, ja pitäisikö rahanlöytämis- tai voittamisunen nähtyään laittaa kukkaronnyörejä tiukemmalle? En ole unitutkija eikä Inception-mallinen lähestymistapa alitajuisuuden syövereihin aukene minulle mitään muutakaan parapsykologian haaraa paremmin. Haluan kuitenkin voittaa rahaa, minkä johdosta etsin aina uusia ja vaihtoehtoisia tapoja voittojen lisäämiseksi. Uni ei siinä ole minua auttanut tähän mennessä.

Ehkäpä unemme todellakin ovat noilta osin peilikuvia; niissä ilmeneviä numeroita ei kannata käyttää suoraan, vaan ennemminkin kääntäen. 3-0 on oikeasti 0-3 tai jotain muuta. Olen myös kuullut, että ulosteesta unta näkevän tulisi laittaa lottorivi vetämään. Mistä ihmeestä tällainen ajatustapa kumpuaa? Onko sonta sitten rahallisen menestyksen vastakohta?!? Ehkäpä se on juuri sitä. Toinen, ei niinkään uniin liittyvä, "enne" on kämmenen kutina. "Sinun täytyy ostaa arpa tai laittaa lottorivi sisään, jos kämmentäsi kutittaa." Ööö, miksi? Kivahan tällaisia harmittomia enteitä on olla olemassa, mutta samalla tapaa jokainen voi keksiä itse omia viisauksiaan. Vaikkapa jotain tyyliin: "Pyyhe putosi lattialle, taidanpa ostaa Luontoarvan." Tai: "Kahvi loppui kesken annostelun, pitääpä laittaa euron täyskeno muhimaan."

Enteitä on olemassa toki muitakin, mutta niiden parissa jatkettakoon vaikka loitompana. Siihen saakka voit lukaista uusia kenotarinoita vaikkapa osoitteesta https://mylotto.co.nz/winners-stories/papamoa-beach-woman-s-lucky-feeling-pays-off/.

No comments:

Post a Comment