Thursday, March 6, 2014

Haluatko miljonääriksi, osa 2.

Jatketaanpa eilisestä. Kyse oli siis lotosta (tai muusta onnenpelistä) miljoonia voittaneista sieluista, joiden epäonneksi tuo rahallinen onni ei sitten tuonutkaan mukanaan minkään muun  valtakunnan onnea tai onnellisuutta. Eilen käsittelyssä oli lista kympistä kuutoseen (tai kenties se sittenkin oli bottom-mallinen), tänään luvassa ovat nuo loput viisi surkeaa kohtaloa. Niistä seuravaaksi:

5. Janite Lee: Voitti 18 miljoonaa taalaa vuonna 1993. Hän päätti hyvin jalolla tapaa lahjoittaa rahaa erilaisiin poliittisiin, koulutuksellisiin ja yhteisöllisiin projekteihin ja yksiköihin. Tämä olisi tietysti muuten ollut hieno asia, mutta henkilökohtainen konkurssi iski kahdeksan vuoden kuluessa.

4. Nimeämätön sisilialainen: Voitti Italian lotosta 79 miljoonaa euroa vuonna 2008. Ei ole uskaltanut tulla piilostaan mafian pelossa. Tästä kenties lisää joskus myöhemmin.

3. Luke Pittard: Voitti 1,3 miljoonaa puntaa. Alkuun perinteiseen tapaan huippukallis loma, naimisiinmeno ja uuden talon rakentaminen. Sen jälkeen kuitenkin kyllästyminen ja paluu työpaikalleen McDonaldsiin. Eipä tämä sinällään edes kovin huono tarina ole, mutta joku sen tällaiseksi arvost(el)i.


2. William ”Bud” Post: Voitti 16,2 miljoonaa taalaa Pennsylvanian lotossa vuonna 1988. Mies kutsui voittoaan painajaiseksi. Sitä se tosiaan olikin, sillä aluksi ahnas ex-tyttöystävä haastoi hänet oikeuteen. Tämän jälkeen velipoika palkkasi salamurhaajan saadakseen perintörahat käsiinsä. Näiden tapahtumien jälkeen hän sijoitti surkeuden huipuksi kehnoksi osoittautuneisiin perheyrityksiin, joista hänelle jäi kouraan vain miljoonan arvoiset velat. Nykyään Bud saa elantonsa sossun luukulta. Perhe on pahin, joku voisi sanoa.

1. Jack Whittaker: Voitti häkellyttävät 314,9 miljoonaa dollaria Powerballin jättipottipelistä. Elämä tuon jättiläismäisen voiton jälkeen on ollut väärällään pidätyksiä, oikeusjuttuja, särkyneitä suhteita ja jopa kuolemaa. Hänen silloinen vaimonsa Jewell totesi vuonna 2007, kuinka hänen olisi pitänyt repiä koko kuponki.

Raha ei siis välttämättä tee autuaaksi. Rikkaan on helppo sanoa noin, sillä rikas on saattanut olla köyhä ja köyhä ei voi vain valita olevansa rikas. Rahallisesti hyvin varustettu henkilö sen sijaan voi valita olla pennitön. Meille tuota valinnan luksusta ei suoda. Uskotko sinä, että osaisit pärjätä megavoittosi kanssa onnekkaammin? Onnettomista voittotapauksista kertoi siis http://www.money.co.uk/article/1002156-how-the-lives-of-10-lottery-millionaires-went-disasterously-wrong.htm.

No comments:

Post a Comment