Thursday, March 27, 2014

Siivous on kivaa!

Tämän tekstin pitäisi saada ihmiset siivoushommiin, ellei jopa -talkoisiin. 26-vuotias amerikkalaismies nimittäin löysi unohdetun miljoonavoittoon oikeuttavan lottolapun siivotessaan huonettaan. Tämä sivuston http://www.ajc.com/news/news/man-cleaning-finds-1-million-lottery-ticket/nd2pn/ ensimmäisenä julkaisema artikkeli inspiroinee monet amerikkalaiset lukijat putsaamaan talonsa kivijalasta sisäkattoon ja kellarista katolle saakka. Ehkäpä itsekään et ole tarkistanut kaikkia arpojasi tai pelikuponkejasi tarpeeksi kovalla intensiteetillä?

”Minulla oli voittava tiketti enkä edes tiennyt siitä”, onnekas ja onnellinen voittaja Gregory Jarrett totesi. Jarrett osui voittavaan viisi oikein -tulokseen tammikuun viidennentoista päivän arvonnassa, mutta hän lunasti voittonsa vasta helmikuun kahdeksantenatoista päivänä. Mies oli ostanut voittavan kuponkinsa ruokakaupasta.

Jarrett käytti voittorivissään sisarustensa syntymäpäiviä. ”Kutsuin äitiäni ja kävelin häntä kohti täristen”, mies muistelee. ”Hän vahvisti voittavan rivin, ja me halasimme siinä kohtaa.”

Jarrett totesi aikovansa maksaa laskuja voittorahoillaan. Tarina ei kerro, millainen kasa erinäisiä laskuja miehelle on ehtinyt kerääntyä, mutta tuskin mitään miljoonaa taalaa hotkaisevaa kuitenkaan.

On vaikea kuvitella, miten Jarretin tapauksen kaltainen juttu vain sattuu. Luulisi, että lottorivin muistaisi tarkistaa päivän tai parin viiveellä. Mutta eihän näin suinkaan aina ole. Itse kukin on varmasti jossain vaiheessa jännittänyt lotto- tai kenokupongin kanssa päiviä tai jopa viikkoja itse arvonnan jälkeen. Sama pätee tietysti myös raaputusarpoihin ja eritoten lahjaksi saatuihin sellaisiin.

Mikäpä olisikaan mukavampi yllätyslahja kuin raaputtaa Casino- tai jostain muusta erittäin rahakkaasta arvasta päävoitto. Nettiarvat ovat muuten tässä suhteessa huomattavasti parempi vaihtoehto perinteisille arvoille, sillä niitä on vaikea muistaa olla rapsumattamatta ja toisekseen niistä on huomattavasti todennäköisempää voittaa edes jonkinlainen rahasumma. Taidanpa käsitellä näiden arpojen voittomahdollisuuksia ensi viikolla.


Tästä tarinasta opimme jälleen (vaikkakin sivupolun kautta) sen, että puhtaus on puoli ruokaa. Jos siivotessa voi löytää miljoonaan dollariin oikeuttavan tiketin, ehkä jokaisen kannattaisi puunata kämppänsä useammin. Tai toisaalta, ehkä pitkän aikaa siirretty ja siirretty siivouksellinen operaatio voisi mahdollistaa tuollaisen yhden voittavan arvan tai kupongin löytymisen, kun sitä roskaa olisi ehtinyt kertyä nurkkiin ja laareihin hieman eri tavalla kuin joka perjantaisen imuroinnin jälkeen. No, tapansa kullakin tässäkin suhteessa.

No comments:

Post a Comment