Monday, March 24, 2014

Viikonloppu haravan varressa

Tulipa tuossa koettua sellainen viikonloppu, että johan harmittaa. Tällä kertaa kyse on ”taitopeleistä” ja tarkemmin muotoiltuna vakioveikkauksesta. Lauantain perinteisessä ykkösvakiossa oli erään kaverin vuoro tehdä rivi, ja hänhän melkoisena veikkaajavirtuoosina paukautti harvinaisen 13 oikein -tuloksen tuon kimppalappumme tulokseksi.

Tietysti kyseessä oli 1) helppo rivi ja 2) harava, joista jälkimmäinen sitten epätäydellisenä järjestelmänä haravoi täysosuman ohi. 600 euron sijaan porukkamme jaettavaksi jäi naurettavat 29,3 euroa, mikä käytetyn pelikupongin 23 euron hinta huomioiden ei tietystikään ole kovinkaan hyvä palautus täysosumasta.

Aika hassu tapaushan tuo sinällään on, kun hyvin harvoin osu Nestori Miikkulaiseen eli Kettu Repolaiseen eli täpöläiseen, on  palkinto tuollaista olematonta luokkaa. Sunnuntaina oli sitten uuden yrityksen aika, kun valjastin veikkauksen vesille 12,8 euroa kustantaneen sunnuntaivakioni, joka haravana liikkeelle purjehti. Kyllä, outoja vertauksia haravan ja veden välillä, mutta yritä jaksaa ja kestääkin. Tiketillä oli lopulta hyvin & erittäin vaikean pelikierroksen (yhtään täyttä 12 oikein -tulosta ei löytynyt koko Suomesta) jäljiltä kymmenen oikeaa merkintää, jotka sitten haravan pitäessä palkitsevat minut huikealla 59 euron potilla.

Tuossa muuten ei ole kyseessä kovinkaan sarkastisesti käytetty ”huikea”-adjektiivi, sillä tuollainen potti on melkoisen harvinainen kymmenen oikein -tuloksella. En tietystikään usko, että muistaakseni 16/128 eli 1/8 (supistettuna) kerrasta pitävä harava nyt minulle voittoa toisi, mutta kiva yllätyshän se olisi.

Mitä me tästä opimme? Opimme tietysti sen, että nimensä mukaisesti epätäydelliset (harava)järjestelmät ovat hyvin epäluotettavia ja inhoja. Enemmän pelimerkkejä tietää enemmän voittomahdollisuuksia, mutta perinteisellä ja ”rehdillä” järjestelmällä pelaileva saa tietysti heti voitonjaon saapuessa tietoonsa, paljonko hän mahdollisesti on voittanut. Haravalla tuohon luksukseen ei ole mahdollisuutta ilman tarkempaa tarkistusta.


Pelataan siis vähämerkkisiä ja kalliita järjestelmiä, jotka saattavat kerran tahi kaksi elämässä osua täysosumaan. Noilla kerroilla kannattaa sitten toivoa, ettei rivi ollut helppo ja ettei pottia ole kanssasi jakamassa 200 muuta pelaajaa, jotka ovat olleet täysin yhtä odottavaisia suurvoiton suhteen kuin sinäkin. Tästä voit tsekata muuten perehdytyksen haravan lyhyeen oppimäärään, jos aihe oli sinulle vieras: http://fi.wikipedia.org/wiki/Harava. Heheh.

No comments:

Post a Comment