Monday, March 31, 2014

Ryysyistä rikkauksiin

Moni tuntee vanhan ”ryysyistä rikkauksiin” -kliseen. Koskaan se ei ole ollut niin kohdallinen ja kutinsa pitävä kuin tämän tarinan päähenkilön kohdalla. Kutsutaan häntä vaikka nimellä ”Melvin”.

Melvin oli junavaunuissa ja välillä kirjaimellisestikin katuojissa elellyt ja kenties jopa varttunut mies, joka oli ehtinyt iältään jo viidenkymmenen huonommalle puolelle. Tällä tarkoitan tietysti 50+-sarjaa, joka toki joistain näkövinkkeleistä on puolen sadan parempi puoli. Niin tai näin, Melvin oli siis eräänlainen boxcar hobo, joka hankki ravintonsa lähes olemattomalla sosiaalituellaan, kerjäämällä tai tarpeen niin sanellessa jopa varastamalla. Palautuspullojen ja -tölkkien keräily sekä tietysti palauttaminen asianmukaiseen valintamyymälään olivat myös hänen suosimiaan aktiviteetteja.

Eräänä päivänä hän tapansa mukaisesti keräili pulloja, tarkasteli parkkiautomaattien ”kolikkopesiä” ja kioskien roskakoreja, kun hänen liasta ja patinasta mustuneet sormenpäänsä tarrasivat arpalipukkeeseen. Tuossa värikkäässä ja x- sekä z-kirjaimia sisältävässä arvassa oli tiivistyvä ja oleva koko hänen tulevaisuutensa. En pidä teitä jännityksessä, vaan totean suoraan, kuinka Melvinin hyppyset olivat osuneet noin 1.400.000 euroa vastaavaa paikallista valuuttaa oikeuttavaan voittopottiin. Aluksi mies ei tietystikään ollut uskoa onneaan, mutta tämän käänteen sisäistettyään asunnottomasta tuli miljonääri.

Jonkun epätarkan arpaa rapsutelleen megalomaaninen tyhmyys ja huolimattomuus olivat toisen satumainen onni. Ehkäpä tämä voitto menikin näistä kahdesta paremmalle miehelle, tiedä häntä. Ainakin se meni tarpeeseen. Melvin osti rahoillaan fiksusti asunnon ja sijoitti vain viikkoja myöhemmin toiseen. Nykyisellään mies on suhteellisen hyvin menestyvä sijoittaja, joka antaa rahan tehdä töitä hänelle.

Melvinin tarina on kirjaimellinen ryysyistä rikkauksiin -stoori. Mies ei tuhlannut ansaitsemiaan (vai kenties ansaitsemattomiaan?) rahoja turhuuksiin, vaan pani ne poikimaan. Hän teki itsestään menestyvän sijoittajan pelkästään tuurilla saavutetun ja megakookkaan (kirjaimellisesti) alkupääoman ansiosta.


Miten sinä sijoittaisit 1,4 miljoonaa euroa? Ostaisitko itsellesi uuden asunnon vai hankkisitko vuokrattavia kämppiä, joista voisi repiä varmaa tuottoa vuodesta toiseen? Moni asia saattaa mennä pois muodista, mutta jossain luukussa asuminen on aika tavalla välttämättömyys. Melvinin kohdalla näin ei tosin välttämättä ole, mutta eiköhän hänkin ole tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseensa. Lisää lottojuttuja löydät vaikkapa oheisen linkin http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1226991/The--unusual-lottery-winning-stories.html takaa.

No comments:

Post a Comment