Monday, March 10, 2014

Onnetonta menoa, osa 217

Kuulin taas erään tarinan huonosta onnesta. Tällä kertaa minussa heräsi se tavanomainen ajatus siitä, josko tarina olisi toteutunut lopulta realisoituneella tavallaan, mikäli sankarimme olisi onnistunut tavoitteessaan. I guess we’ll never know.

Tarinamme päähenkilö oli ollut aikeissa tökätä matkaan vakioveikkauskupongin ennen lauantain määräaikaa ja kello viittä vaille viittä. Hän kuitenkin päätti tiketin rustattuaan ottaa pienet tirsat painavan aterian jälkimainingeissa. Kuinka ollakaan, hänen herätessään kello haukkoikin jo lähempänä puoli kuutta ja miekkosen ei onnistunut jättää Veikkauksen sivuilla välilehdessä hahmoteltuna jo ollutta kuponkiaan ajoissa. Pelitili kun ammotti tyhjyyttään ja sitä oli ollut pitänyt täyttämän ennen päikkäreitä.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Auki jäänyt välilehti olisi tietysti kannattanut sulkea tai esille jäänyt rivi ainakin resetoida, sillä kirjoittamattakin lienee selvää, että 13 oikein -tuloshan se sieltä olisi tulla napsahtanut. 

Epäonnisen pelaajan jonkinmoiseksi onneksi (jos näin voi tällaisessa onnettomassa tapauksessa todeta) moni muukin pelaaja oli löytänyt oikean rivin ja näiden oli jopa onnistunut pelata voittava tikettinsä. Näille muille 13 oikein veikanneille oli sitten jaettu reilu tuhannen euroa mieheen (ja/tai naiseen).

Tapaus on klassinen esimerkki epäonnesta, joka osuu kohdalle tavallaan ihmisyksilön omaa hölmöyttään tai laiskuuttaan. Jos kupongin olisi ehtinyt jättää, olisiko joku pelaaja ampunutkin maalipaikasta katsomoon? Perhosvaikutus, tai jotain sinne päin.

No ei, ei sitä pidä tuolta kantilta ajatella, vaan pitää vain todeta, kuinka tekevälle sattuu ja ilmeisesti tekemättömälle myös. Tämäkään epäonnekas pelaaja ei ilmeisesti ollut koskaan aiemmin osunut vakiossa 13 -oikein tulokseen eikä siihen ole osunut vieläkään. Ainoa kerta, kun oikea rivi on tullut pääteltyä ja arvailtua kohdalliseksi, käy sitten näin.


Omat tarinani vastaavista ovat lähinnä sellaisia, joissa olen säästänyt rahani. Minulla kun on tapana ruksia korkeintaan se 11 oikein. Mutta ehkäpä joku kerta onnistun vielä sössimään sen ainoan rivin, joka minun kannattaisi palauttaa. Sitä odotellessa lukaisen vaikkapa muutaman tarinan lisää aiheesta. Sellaisia löytyy englannintaitoisille vaikkapa osoitteesta http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/ouch-robert-snodgrass-costs-two-3177701. Tuosta artikkelista voit lukaista, kuinka Roope Räkänurmi (ainakin melkein) maksoi parille miekkoselle omaisuuden.

No comments:

Post a Comment