Wednesday, March 5, 2014

Haluatko miljonääriksi?

Tiivistelenpä tällä kertaa hiukkasen tuota viimeksi linkkaamaani saittia, joka monta lyhyttä ja raadollistakin kohtaloa esittelee. Sivusto nimittäin kertoo tarinoita niistä, joille lotto- tai muu uhkapelivoitto ei ole tuonut (edes taloudellista) autuutta. Nämä tarinat pitävät sisällään eristäytyneisyyttä, harhaluuloja, rikollisuutta, köyhyyttä, huumeita ja jopa vankilaa. Seuraavassa sivuston ”top 10” -tarinat, jota myös ”bottom 10” -nimellä voi katsantokannasta riippuen tituleerata.

10. Ken Proxmire: Voitti miljoonan, muutti Kaliforniaan ja sijoitti autobisnekseen veljiensä kanssa. Viisi vuotta myöhemmin hän olikin sitten jo vararikossa. Palannut työhönsä koneistajana.

9. Charles Riddle (hassu nimi): Voitti miljoonan vuonna 1975 eli melkoisen summan tuon ajan rahassa. Koki nopean avioeron, monta lakijuttua ja sai lopulta syytteen kokaiinin kauppaamisesta.

8. Willie Hurt: Voitti 3,1 megaa vuonna 1989. Pari vuotta myöhemmin rahat olivat tehneet katoamistempun ja tilalla oli murhasyyte. Rahat olivat ehtineet palaa pitkälti avioeroon ja crack-kokaiiniin. Tarina ei kerro, oliko murhasyytteellä ja avioerolla yhteneväisyyttä. Huumausaineella oli varmasti jotain tekemistä ensin mainitun, luultavasti jälkimmäisenkin kanssa.

7. Michael Carroll: Voitti £ 9,7 miljoonaa vuonna 2002. Voittonsa jälkeen hän on piipahtanut raastuvassa yli 30 kertaa. Hän on ollut vankilassa huumausainerikkomusten johdosta. Vuonna 2008 hän myönsi, että ”vain” puoli miljoonaa on jäljellä alkuperäisestä voittosummasta. Rahalla saa ja hevosella pääsee taas, mutta kokkelilla sun muilla pääsee myös takuuvarmasti rahoistaan eroon. Tarina ei kerro, paljonko tuosta jättipotista on jäljellä nyt, vuonna 2014. Kenties 12 puntaa? Ehkäpä miinusta sellaiset 200.000?

6. Mark Gardiner: Lontoolaismies voitti yli 11 miljoonaa puntaa vuonna 1995. Kolmetoista vuotta myöhemmin hän ei ole menettänyt rahojaan, mutta ystävät ovat kyllä kaikonneet. Jopa ne, joille hän kustansi sata tonnia maksavat talot. Siinä rytinässä välit perheeseenkin viilenivät. Poor old chap.


Lue perjantaina, millaiseksi top viisi -lista hahmottuu. Jos sijat kymmenestä kuuteen ovat tällaista alakuloa, voi viiden kärjen odottaa olevan melkoista tykitystä. Rahasummat saattavat kasvaa, joten kohtalotkin vain luultavasti pahenevat. Kuinka paljon rahaa voi polttaa (kirjaimellisesti tai kuvaannollisesti)? Lähtevätkö ystävät ja perheet livohkaan siinä ohessa?

No comments:

Post a Comment